Ezek az egészségügyi előnyök nyerni már egy kis fogyás

Ezek az egészségügyi előnyök nyerni már egy kis fogyás

Milyen gyorsan a test pozitív hatással van, ha fogyás? Hány kilót veszíthetsz, és mi történik pontosan? Itt Stephan rössner, wellobe alapítója válaszol néhány gyakran feltett kérdésre. Általában azt mondják, hogy már 5 százalékos fogyás több jó egészségügyi hatások, mondja Stephan Rössner, professzor emeritus, kostdoktor, alapítója Wellobe.

Ha 100 kilót nyomsz és lemész 95 kilóra, a dolgok elkezdenek történni a testedben. Például, vérnyomás csökken, miközben javítja a cukor anyagcsere. Ez pedig csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Tehát, még ha a változás a metabolikus adagok nem veszik észre, ha az ember nem vesz különleges mintákat, fontos tudni, hogy a szervezet pozitív hatással van egy vagy két héten belül.

“Kis eredmények nem megvetni”

Kis eredmények nem megvetni”Amit sokan általában figyelni, hogy elég hamar, hogy úgy érzik, sokkal éberebb, mondja költség doktor Stephan Rössner. Különösen azok, akik valamilyen alvászavarban szenvedtek, mint például alvási apnoe az éjszakai légzés megszakításokkal és a későbbi napi fáradtság. Akkor vannak más dolgok, amelyek legalább olyan fontosak, de ez eltarthat egy kicsit, mint például a jobb vérzsírok. Még a csökkentett terhelés az ízületek eltarthat egy ideig, hogy észre, mivel tart egy kicsit hosszabb a szervezet “újjáépítése”.

Minden pozitív hatás egyformán fontos, szerint a költség Dr. Stephan Rössner, így a kis eredmények az elején egyáltalán nem megvetni. Mivel a magas vérnyomás, a magas vércukorszint és a magas vérzsírok a cardiovascularis betegségek, mint például a szívroham és az agyvérzés fő rizikófaktorai.

Hogy a dohányzás is az egyik legveszélyesebb dolog, amit tehetünk az egészség, a legtöbb ember tudja. A dohányzás abbahagyása ezért mindig egészségfejlesztő, bár a dohányzás abbahagyását követő súly kismértékben növekedhet.
Le kell fogynod pár kilót? Hívj segítséget!

Magas koleszterinszintek nem jellemző az elhízás

Magas koleszterinszintek nem jellemző az elhízásA diéta Dr. Stephan Rössner szerint azonban gyakori tévhit, hogy az emelkedett koleszterinszint közvetlenül a túlsúlyhoz és az elhízáshoz köthető, de ez nem így van. Azonban túlsúlyos vagy elhízott emberek gyakran Közepesen emelkedett értéke” egy másik típusú zsír, ” úgynevezett trigliceridek. A magas koleszterin előfordul, függetlenül attól, hogy a testsúly, de ha van emelkedett ilyen értékek, a fogyás csökkentheti őket. A trigliceridek is lecsúsznak, ha lemegy a súly.

Fogyás is növeli az esélyét, hogy terhes. Ha Ön nő és túlsúlyos, fokozott a menstruációs zavarok kockázata. Ugyanez vonatkozik azokra a nőkre, akik úgynevezett PCOS (Polycystic Ovary szindróma = ovarium hólyagok, ami egy gyakori elhízás szövődmény). Ezekben a férfi nemi hormon tesztoszteron termelődése emelkedett, ami végül megzavarja a menstruációs ciklust-ezáltal csökkenti a termékenységet. Ha Ön, mint nő, megy le néhány kilót növeli az esélyét, hogy kap egy rendszeres periódust. És ennek megfelelően a termékenység is növekszik.

“Legalább jobban fogod érezni magad, amíg életben vagy”

Legalább jobban fogod érezni magad, amíg életben vagy”És mi a helyzet a várható élettartammal, lehet aktívan kiterjeszteni azzal, hogy lefogy? Azt tudjuk, hogy az elhízott emberek kevesebb időt élnek, mint a normális súly. Nehéz azonban hosszú távú vizsgálatokat végezni, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy a fogyás meghosszabbítaná az életet.

Mindemellett minden elmondható, hogy ebbe az irányba mutat, mivel az elhízás különféle veszélyes betegségekhez, például a 2-es típusú cukorbetegséghez, a kardiovaszkuláris betegségekhez és a rák különféle formáihoz vezet, amelyek a halál leggyakoribb okai, és egyértelműen hozzájárulnak a várható élettartam lerövidítéséhez. Amit lát és megmér, az az, hogy az életminőség jelentősen növekszik azokban, akik lefogynak, így van legalább több móka, amíg él!