Hogyan veheted el a szemed

Próbáltad már a szemápolást, ugye? A szemek olyan szervek, amelyek önállóan tisztítják magukat,nem helyesen mondják. De ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán figyelmen kívül hagyja őket. Ezek a testünk egyik legsebezhetőbb szervei, valamint megfelelő ellátásra van szükségük.

Nem akarsz beleesni a kontaktlencsék karmaiba, vagy elrejteni a gyönyörű szemed szépségét szemüveggel, inkább ilyen, ha helyesen teszed – egyáltalán nem. Vigyázz a szeretett szemeidre, amelyeket megérdemelnek, és aktívan részt vesznek a megfelelő gondozásban, ma kezdve?

 

Kivéve, ha a szem örökletes, vagy problémái vannak egy baleset, a leggyakoribb szem problémák, amelyek előfordulnak az öregedés, mint a szürkehályog, makula degeneráció. Ezzel együtt, a szem könnyebb kezelni élelmiszerek, amelyek gazdag C-vitamin, E, cink, lutein, omega-3 zsírsavak. De hogyan lehet ezt megszerezni? Nos, ezek nem sokkal nehezebbek.

Csak győződjön meg róla, hogy rendszeresen fogyasztanak zöld leveles zöldségek, mint a leveles káposzta, spenót. Narancs, mint a bab, dió, citrusfélék, valamint más vegán fehérjeforrások is hozhat csodálatos előnyöket a szemed. Ha nem vegetáriánus, vannak más lehetőségek, hogy fogyaszt olajos hal, mint a tonhal, lazac, tojás, sertés, osztriga!

Ezzel azt mondta, tudta, hogy a szem egészségét súlyosan befolyásolja a súlya? A kiegyensúlyozott étrend biztosítja, hogy ne legyen túlsúlyos, és hogy 2 – es típusú cukorbetegséget diagnosztizáltak-ez a felnőttek vakságának egyik vezető oka. Segítséget kaphat ezekkel a dolgokkal, hogy a súlyát ellenőrzés alatt tartsa.

Hagyja abba a dohányzást

A dohányzás káros, mindannyian tudjuk. A tüdőt károsító cigarettafüst szintén pusztítást okoz a szemed egészségében. A dohányzás elvakíthatja – ez igaz. A dohányzás fokozatosan károsítja a retinát, a látóideget, és fokozatosan gyengévé és látássérülté teszi. Ne feledje, hogy a szürkehályog, makula degeneráció gyógyíthatatlan-ezek a betegségek, hogy kapsz a dohányzás cigaretta. Tehát ha nem dohányzik, ne kezdje el, és ha igen, próbálja meg abbahagyni ezt a szokást. Nagyon könnyű mondani, de nagyon nehéz megtenni.

Olyan lányokat láttál, akik nem hagynák el a házat divatos napszemüveg nélkül. Nos, mindezt inkább egy divatbemutatónál teszik, akár tudják, akár nem. A szemed sok védelmet igényel az ultraibolya sugaraktól. Tehát, ha legközelebb napszemüveget vásárol magának, keressen olyan színeket, amelyek blokkolhatják az UVA és az UVB sugarak 99-100% – át. A körbefutó szemüveg jól néz ki, és védi a szemét. Ha vezetsz, próbáld meg belélegezni a nap sugarait, amelyek a szemedre esnek.

Nagy mértékben csökkentik a szemed fényét. Tehát, a következő alkalommal, amikor kimegy a délutáni nap, ne felejtsd el, hogy a jó napszemüveg (napszemüveg), és nézd vonzó. A szemek, amelyek megmutatják a világot, nem csak látják, hanem beszélnek is. Tehát a szemeket minden érzékünk közül a legértékesebbnek tekintik. A szemápoláshoz elővigyázatossági intézkedésekre van szükség, és azt is tudni kell, hogy bizonyos intézkedések révén a szem élesen és egészségesen tartható. Ha bármilyen szembetegsége van, forduljon orvosához, és használjon bármilyen gyógyszert.

Rendszeresen végezzen szemvizsgálatokat

Igaz, hogy nem népszerű, de ugyanúgy, mint egy személynek szüksége van orvosra vagy fogorvosra a testük rutinszerű vizsgálatához, fontos a szemorvos (szemész vagy optometrista) a szem számára. Az alapos szemvizsgálat olyan betegségek, mint a glaukóma időben történő diagnosztizálásához vezethet, kifejezett tünetek nélkül.

A rendszeres szemvizsgálat segíthet jobban látni és megvédeni a szemet. A normál szemellenőrzés magában foglalhatja a családi és személyes kórtörténet megvitatását, a látásvizsgálatok, a látóideg-tesztek, sőt mindkét szem későbbi vizsgálata mellett. Ha nem fogadja el ezeket a szem-egészségügyi foglalkozásokat #FOMO, akkor megfosztják tőle.

Talán mindez nehéz feladat számunkra, és mindannyiunkat hibáztatunk érte. De ez is a kereslet és szükségszerűség az idő. Száraz szem, homályos látás, fejfájás olyan problémák, amelyeket mindannyian ismerünk. De minimalizálhatja ezeknek a problémáknak a hatásait. Kövesse a hármas 20 szabályt. Minden 20 perc után pihentesse a szemét, és nézzen 20 méterre 20 másodpercre.

És bármikor, amikor úgy érzed, hogy a szemed kiszárad, miközben a képernyőre nézel, vegyél egy gyors pislogást, és ez a probléma magától megszűnik. És itt van egy egyszerű megoldás. Állítsa be a mobil vagy a számítógép képernyőjét úgy, hogy a szeme a legmagasabb szinten legyen. Így csak alkalmanként kell lenéznie a képernyőn. Nincs szükség belső emlékeztetőkre, hogy gyorsan kinyitják és becsukják a szemüket. Ami pontosan igaz? Jobb lenne, ha a szeme védőszemüveget használna, miközben a számítógépén dolgozik. Mert most nem menekülhetünk el az okostelefonok és számítógépek “alapvető gonoszsága” elől. Sőt, látni fogja a világot nagyon szép.

Most már megvan az információ az egész út, talán elkezd, hogy legyen óvatos a szem egészségét. A szemed értékes, és megfelelően kell gondoskodni róla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *